Don’t forget the colors! – fashionmom blog
Fall 2013

Don’t forget the colors!

-By Mille-

H&M’s efterårskollektion er helt og aldeles sort!
Så er jeg da sikker på, at kunne finde en kjole eller 2, uden at skulle bekymre mig om jeg kan bære farven.

Og jeg elsker sort, men tager udfordringen op, og erklærer krig mod efterår, vinter og grå i grå… Jeg vil så gerne nyde de stærke farver lidt endnu.
Det er så let at glemme farverne, fordi det er grænseoverskridende, og kræver mod at være alt for i iøjefaldende.

De fleste af os vil helst opfattes, som vi opfatter os selv. Derfor er det let at nedtone ens personlighed ud ad til, ved at iklæde sig sort/grå/mørkt -alt indenfor den trygge farveskala. For tænk nu hvis andre mennesker misforstår min store neongule dynejakke med lilla striber, og rent faktisk tror jeg aldrig er kommet ud af 80’erne??

Jeg kan sagtens forstå, hvis man ikke har behov for at udtrykke sin personlighed visuelt(igennem tøj), men nogle gange tror jeg også, at klæde sig i farver eller uordinært tøj rusker op i mig, og hjælper mig til at tage stilling til mig selv i dag, hvem jeg er, og hvilket humør jeg er i.
Sort tøj er ikke lig med trist humør, men omvendt tager jeg aldrig farverigt tøj på, hvis jeg har en dårlig dag og ikke ønsker at gøre mig bemærket.

Nu bliver tøj og mode pludseligt meget dybt ik???:-)

Jeg kan rigtig godt lide mennesker, der står ved sig selv og deres egen selvopfattelse, og ikke konstant prøver at undskylde den. 
Fx vil en kvinde med sporty og aktiv livsstil typisk understøtte hendes personlighed med softshelljakker og alt muligt andet sporty gejl. Det vil se skrækkeligt ud på mig, men hun kan alligevel inspirere mig til at bruge elementer af hendes stil -især hvis jeg har en af mine få aktive perioder med meget træning 🙂
Jeg tror i bund og grund det glæder mig, når et menneske tør fortælle hvem vedkommende er igennem mit første møde. Og det er jo, om man vil det eller ej, udseendet jeg først ser, og det indbefatter især valg af tøj.
Vi er ofte styret af den kultur, og det miljø vi kommer i og vores egen selvopfattelse bevidst og ubevidst. Ud fra det tager vi en masse valg. Også valg af dagens outfit. Hvad vil jeg gerne udstråle…?

Jeg bliver glad, når en kvinde har taget en stor grøn taske over skulderen, og et par øreringe jeg ikke kan få øjnene fra. Eller som bare signalerer hun føler sig sikker i de valg hun tager. Hendes udtryk, hendes umiddelbare glæde smitter mig.
Jeg bliver gladere, hvis jeg lærer hende at kende, og kan se hun udfordrer/bryder med en kultur hun er i, igennem de tøjvalg hun tager. Jeg bliver nysgerrig på hvem hun er. 

Jeg har en sød veninde, der altid køber tøj i farven blå. Helst baby/pastel/varm blå og farven klæder hende helt fantatisk. Hun vil egentlig gerne blive lidt bedre til at mixe farver, og gå lidt ud over hendes comfortzone, og så fortæller hun meget noget virkelig sødt!:
Hun er farveblind!
 -og farven blå er den hun ser stærkest, og dermed gør farven hende glad 🙂

Det er interessant at se, hvordan et menneske med en sindslidelse nogle gange har et(i vores øjne)helt ukritisk forhold til tøj, og går op og ned af strøget iført en eksplosion af farver og 5 forskellige stilarter. 
Vi tænker: “hun har ikke stil, for hun har sammensat tøjet helt uden at vide, det ikke er fedt sammen”
Men egentlig har hun jo bare taget det på hun synes er flot og gør hende glad, og så har hun måske en blokering i sindet, der gør hun ikke stiller sig selv spørgsmålet:
“hvad tænker de andre”???
Det store farlige spørgsmål vi aldrig bliver færdige med at besvare, og som altid vil optage os.
 Selvom ingen ønsker at lide af en psykisk sygdom, er det befriende at se mennesker, der tilsyneladende ikke har den styrende sætning i hovedet:

“Hvad hvis de andre synes jeg ser dum ud”!!


Nogen gange udfordrer jeg mig selv. Hvis jeg fx virkelig godt kan lide en stor flot opmærsomhedsvækkende halskæde, men overvejer ikke at tage den på, fordi jeg ikke tør, fordi jeg er nervøs for om folk synes den/jeg er for meget, bliver jeg stædig og siger til mig selv “det skal ikke styre mig, jeg tager den på”!

Hvad gør i? Tænker i over farver og hvad i signalere med jeres tøj?

Love the Colors


Burnout tank top / 147 Fashion lightweight jacket, $39 / White sequin mini skirt, $34 / Sophia Webster metallic peep toe pumps / Sophia Webster zip top / Vinyl wallet / Skull jewelry, $62 / N2 By Les Nereides cream jewelry / J.Crew pink aviator / Nail polish

Dejligt farverigt nummer 
-sort/hvid video…:-)
   

2 kommentarer

 • JA! Mit farveglade hjerte hopper op og ned af glæde 😀 For jeg giver dig fuldstændig ret: Der skal mere farve på hverdagen, især i de grå og kolde perioder.
  Personligt går jeg næsten aldrig i sort. Jeg synes det er for kedeligt. Og jeg tænker tit på at iføre mig noget farverigt. Mit næste skridt ud af min comfortzone er at kombinere nogle koboltblå bukser med en orange blazer. SÅ vild plejer jeg ikke at være!
  Men jeg hepper på dig og at du får flere farver og strålende smykker ind i din hverdag :D!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bymille

   Tak for din kommentar Katja. Sejt du aldrig går i sort! Tak fordi du hepper 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fall 2013