Er du en god Mor? – fashionmom blog
Insta-Feb

Er du en god Mor?

Ja, det er du!

Ligesom mig 🙂
Jeg er ikke en perfekt mor og det, er der måske ikke mange, der synes de er – men en god mor.

Nu har jeg jo valgt, at gå hjemme med mine yngste tvillinger og har dermed også god tid med mine andre børn.
Fordi jeg har taget det valg, omgiver jeg mig med med flere kvinder der har taget samme valg, både på nettet og real-life, gennem debatter og artikler.
Og hvor er det fedt, at der er fokus på emnet ‘Hjemmemor’.Men…
Nu er jeg ved at være lidt træt af  billedet af hjemmemoderen, som en kvinde, der har kastet sin uddannelse og karriere  væk i opofrelse for barnet.
Hvordan denne kvinde, denne hjemmemor, havde alle valg i livet, men valgte barnet.
Men sådan er det ikke alle hjemmemødre der er.
Bare lige for at få det på det rene, så har jeg ingen videregående uddannelse.
Jeg færdiggjorde en HF da jeg var 19 år og har siden kun taget et par enkeltfag og nogle kurser.
Jeg havde ikke alle valg i livet, men valgte alligevel Barnet.
Det har jeg det godt med.
Min mand og jeg valgte, at få børn tidligt og jeg var mere end villig til at droppe uddannelsen for projekt ‘barn’.
Jeg er så glad for, at være en ung mor, (ikke en fra showet;-)). En mor der kan huske sin egen barndom, en mor der ikke har sat sin karriere på standby for barnet, for jeg havde ingen karriere.
Mit valg om at være hjemmemor er ikke kun for børnenes skyld, det er også for min egen skyld.
Livet som hjemmemor passer mig SÅ godt. Jeg er vild med selv at stå for rutinerne, vild med ikke at have en chef der ånder en i nakken. Nogle gange elsker jeg mit valg så meget, at jeg føler det som en ferie, at være hjemmemor.

Men betyder det så, at jeg ikke er ‘Hjemmemor’ på den rigtige måde?
Mon mit valg ikke er lige så velovervejet?

Her er mit svar:

Jo, jeg er en helt rigtig Hjemmemor.
En mor der har taget et valg, for sig selv og sine børn.
Et valg jeg er glad for og som mine børn nyder godt af!
Jeg føler at det er helt tabu at jeg, som hjemmemor, ikke har en lang uddannelse bag mig. At jeg ikke brugte mine mest frugtbare år af mit liv på studier og teoretisk udvikling. At det er et tabu, at jeg valgte at bruge mine unge år på, at få børn – få min egen krop igen og bruge tid og kræfter på mine børn og på, at udvikle mig via min moderrolle, istedet for at læse mig til livet og feste igennem.
Det jeg vil sige er, at for mig er det super vigtigt, at jeg ikke synes, alle der gør det anderledes end mig gør det forkert. Men at jeg kan rumme at andre kvinder træffer andre valg, der er lige så gode som mine.
Jeg vælger at give andre kvinder plads til at være mødre på deres måde og lærer af dem, når jeg synes det giver mening.

Man kan ikke læse sig til at være en god mor, man kan leve sig til at være en god mor. Man kan søge viden og støtte i relevant litteratur.
Men en lang uddannelse er ikke lig med at man bliver en god mor.
Men en God mor kan blive klogere af at læse.

   

5 kommentarer

  • Virkelig godt skrevet! Jeg genkender mig selv i alt, du skriver. Jeg har ingen uddannelse efter studentereksamen og savner det bestemt ikke. Jeg er mor med stort M og elsker at gå hjemme! Tak fordi du sætter fokus på, at det er fantastisk at være derhjemme, når man har (små) børn. Jeg håber, jeg har råd til at gøre det i mange, mange år. Mvh Trinewww.hverdagsglimtdk.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor kan jeg bare relatere så meget til det du skriver 🙂 er selv 21 og har Liv på 13 mdr. Har valgt at beholde hende hjemme de første 2,5 år af hendes liv imens jeg læser hjemmefra 🙂 er så glad for min beslutning 🙂 den største gave vi kan give vores børn er tiden <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Insta-Feb