MustHaves til Baby Twins – fashionmom blog
Summer on my mind... Esprit favorites

MustHaves til Baby Twins

Helt normale babyting til to…

Da jeg havde fået tvillinger første gang, var der mange ting jeg ville ønske jeg havde vidst på forhånd….
Men jeg troede jo aldrig jeg ville komme til at bruge de erfaringer igen.
-Indtil den dag på Skejby hvor jordemoderen sagde, ‘2 igen!’.
Nogle Musthaves er til at tage og føle på, andre er hvordan man forbereder sig psykisk.
I dette indlæg handler det om de praktiske, senere kommer der et med hvordan man forbereder sig mentalt.

De helt pratiske ting er noget lettere at have på plads før fødselen, end det at forberede sig mentalt på 2xbaby.

De 7 ting jeg har valgt er:
1. En god ammepude
Det er lige meget om man giver flaske eller bryst, så er det rart at kunne have begge babyer tæt på en og samtidig have begge hænder fri. Jeg havde en med små kugler i, men den blev alt for slatten, så jeg syede noget sofahyndefyld ind i betrækket.
2. Stofbleer
ca. 50-75 stk
Helt almindelige stofbleer til puslebordet eller som underlag på ammepuden.
Det sker jo af der kommer noget ud af den anden ende imens de små spiser.
Og med det mener jeg at baby lort kan være alt, alt for gult og flydende, at en ble ikke kan holde det inde, så for ikke at skulle vakse amepudebetrækket hver gang en af de små har skidt igennem, så er det lettere at smide én stofble til vask.
3. Stofbleer
20-30 stk
Jeg havde pink og blå stofbleer til amningen.
Som sagt kunne der meget let komme intens gul farve på stofbleerne, så jeg synes det rart at adskille, amme og pulse stofbleer.
Udover til amning, brugte mine også hver en farvet stofble (gør stadig) til nullerble, de sover med den som en bamse, men stofbleen kan let vaskes og udskiftes.
4. Sutter, mange
Det har været vildt vigtigt for mig at lære mine børn at bruge sut.
Det er sådan et godt trøstemiddel og når man ikke altid har en arm fri, så er det bare endnu mere vigtigt at kunne give lidt kærlighed gennem en sut.
Eller når man har sat sig klar i sofaen, med ammepude, vand, fjernbetjening, to sultne unger og kun kan lægge en til ad gangen. Imens man lægger den ene tvilling til, er det Så rart at kunne give den anden en sut og stofble i ventetiden.
For tvillinger er der bare meget mere ventetid, end med en enkelt og her er det fantastisk med en sut.
Og mange af dem, her gider man ikke løbe tør, sutter bliver altid væk og det er alt for irreterende at løbe rundt og lede efter en sut, med to skrigende unger i vognen.

5. Vippestole
Ikke bare én, men to
Og gerne med en bøjle over med legetøj de kan kigge på eller daske til. Vippestolene er lidt ligesom en flytbar vugge. Jeg havde ofte en baby på puslebordet og den anden i vippestol, ude på badeværelset.
Hvis jeg selv skulle have noget mad, men de bare gerne ville være tæt, vippede jeg to unger i to vippestole med begge mine fødder, alt imens jeg nød en bid brød og en kop kaffe.
Jeg har aldrig ladet dem sove i vippestolene, men det har helt klart siddet mere i dem end de 10 min. ad gangen man normalt anbefaler. Sundhedsplejersken så heldigvis ikke noget problem med det, men anerkendte det som den 3. hånd tvillingemødre altid mangler.
6. Vand, masser
Vand, vand, vand!
Hvis man vælger at amme sine tvillinger, bruger man en masse energi og kalorier på det.
(effektiv slankekur;-))
Når jeg havde langt mine tvillinger til, blev jeg altid helt utrolig tørstig og drak gerne en ½ liter vand, eller mere, under hver amning. Ikke nok med at man producere mad til to mennesker, så bliver det også varmt at sidde med to små babyvarmedunke om sig. Vand er skønt at køle ganen med og langt sundere end sodavand og kaffe.
7. Fiks Tvillingevogn
Første gang vi fik tvillinger, fandtes der slet ikke disse smarte, svinghjul modeller. Og jeg savnede rigtig meget at kunne bevæge mig let omkring, med de små og ikke blive udelukket fra butikker og busser fordi døren ikke var bred nok til min gigantika-vogn.
Anden gang fandt jeg denne søskendevogn fra Basson, som har fungeret upåklageligt. Så skønt med sving hjul og seperarte lifte og kalecher. Punkterfri dæk og en ekstra lille kaleche, som kan foldes ud. Mine tvillinger havde intet behov for at ligge sammen i barnevognen, de forstyrrede hinanden  og vågnede op på forkellige tidspunkter.
Da liftene blev for små, satte vi klapvognsdelene i, dem har vi også haft glæde af. Her kan de sagtens sove i, men de er lidt smalle. Normalt sover mine i hver sin barnevogn i haven. Men hvis vi skal afsted hen over middagssøvnen kan de køres og puttes i kombivognen.
Der findes mange gode modeller, denne var rigtig god til prisen.

Ha’ en dejlig Fredag

   

4 kommentarer

 • Tak for tip, nu får vi jo snart en lille en mere, så vi overvejer faktisk også at købe Basson vognen, så det er jo altid rart at høre den fungerer. God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HejDet var så lidt og tillykke igen :-)Vi har været rigtig glade for den og den holder endnu, brugte den lige igår. Den er dog lidt smal at sove i for min søn på to… Han er vant til at sove i en gammeldags tvillingevogn… Alene ;-)Også God weekend til dig :-)Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg har også bassonvognen til mine to med to år imellem, dejligt at sæderne er individuelle og den store kan se frem og jeg kan holde øje med den lille. Vores har ikke lært at bruge sut, har du nogle tricks? Den mindste er trods alt kun 8 uger, så måske kan det nåes endnu?Søs

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej SøsDen vogn er bare så god 😉 Der er selvfølgelig nogen der bare ikke vil have sut.. Så er der ikke så meget at gøre. Men mon ikke den lille på 8 uger kan nå det endnu!? Måske du kan bruge nogle af disse tricks:1. Prøv forskellige sutter…2. Giv baby sutten i munden og tap blidt med fingeren på sutten, så baby ikke taber sutten og den bevæger sig lidt i munden.3. Put sutten munden og lig en stofble med duften af din mælk som en pølse foran sutten, så den ikke kan falde ud.4. dryp lidt af din mælk på sutten, inden du putter den i munden på baby.5. Sørg evt. for at du har baby tæt på dig når du afprøver sutter og tricks.Håber du kan bruge noget af det og at det lykkes. Held og lykke :-)Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Summer on my mind... Esprit favorites