Skal jeg tage min datter ud af Børnehaven?! – fashionmom blog
PåskeLove!

Skal jeg tage min datter ud af Børnehaven?!

Kan man det!?

Efter min tur i Legestuen gyngehesten, overvejer jeg seriøst om jeg skal tage hende ud af børnehaven, have hende hjemme også komme i legestuen et par gange om ugen istedet.
Er der nogen derude der har erfaringer med det?
Jeg har gået og grublet og funderet og jeg er virkelig i tvivl!
 
Det virker bare så drastisk og jeg er nervøs for om hun kommer til at miste de dejlige venskaber hun har bygget op derovre i årenes løb.
Men måske kan man opretholde disse venskaber ved at invitere vennerne på besøg en gang i mellem… Mange af dem bor i lokal området.

Lige for tiden siger hun hver dag, ‘må jeg blive hjemme idag, Mor?
-Jeg bliver så træt henne i børnehaven og jeg skal være ude i lang tid, selvom det regner…’

Hun har været rigtig glad for børnehaven, men har altid fortrukket en dag herhjemme. 
Hvis vi tog hende ud at børnehaven, ville det frigive penge til en legestueplads til alle tre, 2 gange om ugen.
Lige for tiden er hun alligevel kun i børnehave 2 gange om ugen.
 
Endnu en ting er at, henne i børnehaven forbereder de børnene på skolen. De øver lektier og at række hånden op, lærer at skrive navn (det kan hun allerede) osv. Mine store drenge var med til det og det var super godt. 
Men igen tænker jeg, kan jeg ikke gøre det lige så godt? Og ville det ikke give hende en lige så god skole start? 


Håber alle haft en god påske…
Nu er hverdagen igang igen 🙂

   

4 kommentarer

 • Louise Silkjær

  Kender du bloggen kristinahobbs.com? Hun har gjort det og mener hun skrev en del om tankerne omkring det. Måske du kunne få noget ud af at læse om hendes overvejelser og erfaringer? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise Tak for dit svar.Jeg har lige været inde om den blog før, men tak fordi du mindede mig om den! -Jeg tjekker den lige ud igen :-)Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Cecilie :blush:
  Jeg kan godt forstå, at man som mor gerne vil sit barn det bedste. Jeg tror dog det er vigtigt at have sit barn i dagtilbud, så det udvikler sig regelmæssigt både sprogligt, kognitivt, socialt osv. Hvis din datter ikke har det så godt med at være i børnehaven, kan du måske finde en anden børnehave til hende. Jeg håber i finder ud af det.
  Kh Kirsten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Kirsten,
   Tak for din kommentar 🙂
   Min datter går nu i skole, hun blev i børnehave og var med på storebørnsholdet.
   Men grunden var bestemt ikke for at hun skulle udvikle sig regelmæssig både sprogligt, kognitivt og socialt osv. Det kunne hun også have gjort herhjemme. Grunden var at hun havde nogle rigtig gode veninder, som gerne ville bruge lang tid med 3-4 timer om dagen.
   Jeg synes det er trist hvis du tror, at børn kun kan udvikle sig ‘regelmæssigt’ i institution. Mine to yngste på 3½ år er stadig hjemme og bliver nok ved med det til, de skal i skole. -For så meget stoler jeg på mine egne forældreevner 😉 Ps: De klarede sig super i sprogtesten.
   Kh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PåskeLove!