Tvillinger – fashionmom blog
"Moooaaaaaar er vi der ik' snart?"

Tvillinger

Twin Trouble

IMG_9719_Fotor IMG_9720_Fotor_Fotor IMG_9721_Fotor

Der var engang en, der sagde til mig at, når mine tvillinger er over 1 år, så var det, det samme som at have pseudotvillinger (søskende med under 1½ imellem).

Men jeg kunne ikke være mere uenig. Det er på ingen måde det samme. Lige meget hvor gamle de bliver, vil de altid have delt deres mor, med deres søsken helt fra starten. Der var ikke noget tidspunk de havde mor for sig selv.

Det lyder måske negativt og det er da helt klart ‘crowd’et’ engang imellem. Men det betyder også at, de aldrig er alene. Der er altid en at grine med, slås med, lege med. En at tale med, en at dele alt med.

IMG_9722_Fotor

Når to børn er præcis lige gamle og er i samme familie, kan man som voksen ikke sige til den ene: ‘Hør nu, han er ikke så stor, han forstår ikke det samme som dig.’ De vil altid have lige meget ret til det de vil, på samme tid. Der kan ikke drages nogen fordele, pga. alders forskel. -Som, det er du for lille til, eller det er du for stor til. Og ofte vil de have det samme, på præcis samme tidspunkt.

Når det er en dreng og en pige der er tvillinger, ihvertfald mine, er det ikke alle interesser de deler. Min søn er fortiden meget optaget af ‘Lynet Mcqueen’, biler, traktoer, lastbiler og baby’er. Min datter deler fascinationen af lastbiler, men også ‘My little Pony’, at tegne og små fine dukker og bamser. Det gør det langt lettere, at hjælpe dem i en konflikt, når der er disse forskellige interesser. Men når det gælder deres fælles interesser, som at kører på scooter, spille Loopielouis eller løbe om kap, så er det noget helt andet. Her kommer alle mine diplomatiske evner på prøve, for der er ingen fordele, at trække på og begge er lige involveret i legen.

Det er langt lettere for mig, at løse konflikter der er opstået mellem søskende, på forskellige alderstrin, end mellem dem der er lige gamle. Der er ikke den samme overbærenhed fra en søsken der er lige så gammel, som fra en ældre søsken.

IMG_9735_Fotor

Det er en af de ting der gør det unikt, at være tvilling. Det paradoksale er, at det der gør mine enæggede drenge på 7 år unikke, er at de er ens. (Og så selvfølgelig, at de hver især er Mors, skønne skattebasser 😉 )

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Moooaaaaaar er vi der ik' snart?"