Ubestået Boel-prøve – fashionmom blog
Barcelonaguide

Ubestået Boel-prøve

Nu har jeg jo ikke mere børn i 9 måneders alderen, men boel-prøven er blevet taget 5 gange herhjemme.

Jeg skriver dette indlæg for, at give styrke til de mødre, der måske ikke lige er så sikre på sin nye morrolle, eller føler sig intimideret af alle de velmenende råd, man får af, den til tider bedrevidende, sundhedsplejerske.

Da jeg fik mine første tvillinger for næsten 8 år (!) siden, var jeg utrolig heldig med min sundhedsplejerske. Jeg havde brug for en der støttede og vejledte mig, en der ikke kom og tjekkede om alt vær rent og pænt, men forstod, at mine fortidligt fødte tvillinger var min prioritet. Da de blev 9 måneder, bestod de boel-prøven helt fint.

DSC04608_Fotor

Da jeg så fik min datter, på nu 5 år, håbede jeg selvfølgelig, at jeg ville få den samme sundhedsplejerske, men desværre nej. Jeg husker stadig første besøg, da min datter var knapt en uge gammel. Selvom jeg følte et stort overskud og kunne rumme, den stramme sundhedsplejerske, følte jeg mig pludselig lidt usikker. Og med stram mener jeg: Utrolig arrogant attitude, en bebrejdende mine og værst af alt, hun sad og satte flueben, udfor de ting min datter kunne.

Øjenkontakt: Tjek

Ammer: Tjek

Taget på: Tjek

Ikke-ryger: Tjek

Ingen alkohol: Tjek

Hun kunne lige så godt have, åbnet min mund og studeret mine tænder for huller. Hun formåede ikke, at skabe tryghed, men blot en uro, om nu alt var i orden.

Resten af perioden med hendes besøg, blev en magtkamp, mellem os. Jeg havde på ingen måde tiltro til hendes faglighed. Hun kom kun og tjekkede om, jeg nu fulgte bøgernes og sundhedsstyrelsens anbefalinger. Hun havde ingen interesse i familie-livet, andet end jeg skulle sørge for ikke, at glemme mine to ældre børn (Tjek).

DSC06876_Fotor

Jeg følte mig, på det tidspunkt, fuldstændig sikker på hvad min datter havde brug for og jeg havde læst sundhedsstyrelsens anbefalinger og læg lige mærke til ordet ‘anbefalinger’, ikke ordre. Alligevel blev hun ved med, at skabe tvivl om jeg nu var en mor, der gjorde det ‘rigtige’.

Jeg vidste min datter trivedes og hos min læge fik vi kun ros, derfor var det frustrerende for mig, at min sundhedsplejerske ikke bare kunne støtte mig som mor.

Da vi kom til boel-prøven, nægtede min datter, at rykke hovedet efter klokkerne og gad ikke gribe ud efter de ting, sundhedsplejersken gav hende.  Ja, hun kunne jo nok mærke, at jeg var anspændt, som hver gang sundhedsplejersken kom på besøg.

Sundhedsplejersken beslutter dog ikke at gentage prøven, da jeg overhovedet ikke er bekymret. Min datter har på det tidspunkt sagt sit første ord ‘Tak’, hun rejser sig op ved ting og går rundt ved støtte, hun reagere på sit navn og har god øjenkontakt. Min datter var i trivsel, men det eneste jeg hørte fra min sundhedsplejerske var ‘Lav om på det’ og ‘Gør sådan’.

Jeg er meget glad for sundhedssystemet i DK, vi har haft utrolig meget brug for det og glæde af det og jeg er glad for de sender en sundhedsplejerske ud. Men man må aldrig blive så autoritetstro, at man glemmer hvem man er og hvem ens børn er. Jég synes det kan være svært, at være uenig med fagpersoner og man skal helt klart have respekt for deres viden, men jeg har ofte erfaret, at det var mig der havde ret, med hensyn til mit barn og ikke fagpersonen.

Så mødre derude, lidt kliché-agtigt, så tro på jer selv og jeres kontakt til jeres barn. Ingen kender din baby bedre end dig.

DSC06742_Fotor_Fotor_Collage

   

4 kommentarer

 • Senia

  On another note, synes det er vildt at hun holder sig så godt, hende din 45 årige datter 😉 (se “about me” fanen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Senia, Haalloo, hvad sker der? -Kæft det er godt klaret, jeg er virkelig en superwoman!! HAhaha, tak for info!! 🙂
   -Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej cecilie mange tak for dit indlæg. Jeg har ingen anelse om hvad BOEL testen er, da jeg endnu ikke har haft så små børn, men nu skal jeg jo snart være mor til en for tidlig født 1-årig, og er i den forbindelse i gang med at blive tjekket på mine evner som mor, da statsforvaltningenskal tage stilling til om vi kvalificerede til at tage os afsådan en. Det skal nok gå, men jeg kan mærke klamsveden allerede nu ved udsigten til at skulle have besøg af en sundhedsplejerske. Men dit indlæg har mindet mig om, at jeg før har fulgt min mavefornemmelse og haft ret, og så er jeg trods alt heldigere stillet da jeg jo når at være sammen med min “baby” i en måned før sundhedsplejersken kommer. Anyway Jeg vil interesseret følge din blog nu hvor jeg også skal til at gå hjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Karina,
   Hvor lyder det spændende, at du skal være mor til en 1-årige. Håber alt går godt og i får en dejlig lille ‘baby’ med hjem. 🙂
   Det er vigtigt for mig, at du også ved, at jeg har fået utrolig meget støtte fra mine to andre sundhedsplejersker. De forstod virkelig, at respektere morrollen, støtte og guide.
   Med dem kunne jeg sagtens fortælle om mine bekymringer og frustationer og da er det skønt, at få besøg af sin sundhedsplejerske 🙂
   Dejlig du vil følge bloggen, håber du vil finde inspration og underholdning!
   Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barcelonaguide