Hvor svært kan det være, at stimulere en baby!? – fashionmom blog
 • ···
Sov Sødt, Lille skat...

Hvor svært kan det være, at stimulere en baby!?

Jeg hører og læser det igen og igen. ‘Jeg ved ikke hvordan jeg stimulerer mit 10-12 måneder gamle barn…’ Og næste konklusion er så, at barnet trænger til, at komme i vuggestue. Jeg har ofte hørt mødre sige, ‘Jeg elsker, at være på barsel, men nu trænger både baby og jeg til, at komme videre’.

Er det fordi baby ikke bare ligger på maven mere, men er begyndt, at komme rundt, er det, det der får så mange mødre på barsel til, at ty til vuggestue? Det er som om det ikke engang er et valg for dem. Nu kan baby selv komme rundt, så kan jeg ikke leve op til det alt det baby skal stimuleres med, så skal de i vuggestue. -Ligesom samfundet siger, og ‘jeg skal tilbage på arbejdet og gøre min karriere, lige på det tidspunkt hvor mit barn og familie har allermest brug for mig’.

Jeg må indrømme, at jeg tror godt, at de fleste mødre sagtens kan stimulere deres omkring 1-årige børn, eller de meget hurtigt kan lære hvordan. Jeg ved ikke om det er en undskyldning for, at sende sit barn afsted, eller om det er uvidenhed, men jeg synes det er så trist, at mødre i Danmark virker som om, de ikke tror, de kan passe deres egne børn.

Til mødrenes undskyldning, så er vuggestuen og institution stort set, den eneste udvej samfundet og regeringen lægger op til og det er ikke fordi man tjener kassen på, at passe sine egne børn. Jeg er med på, at der er rigtig mange gode grunde til, at sende sit barn i institution, men ikke ‘Jeg kan ikke stimulere mit barn nok’…

Men jo længere jeg passer mine egne børn selv, jo sværere får jeg ved, at forstå samfundets iver med, at få ungerne ud af hjemmet og samfundets tilbedelse af den stressede ‘vi-kan-det-hele-børnefamilie’.

img_0863_fotor.jpg1

Det er måske provokerende, men jeg fatter mindre og mindre af hvad regeringen har gang i og synes kampen for børnenes velfærd er gået i glemslen (igen). Men jeg finder det faktisk provokerende, at kvinder i danmark, synes det er så svært, at stimulere deres egne børn, at de tror det er bedre for dem, at komme i institution.

Eventuelle måder, at aktivere sit barn på: Lege indefor eller udenfor:

IMG_0782_Fotor IMG_0892_Fotor

Læs hvorfor jeg har valgt, at passe mine børn selv, HER og HER

Mille har taget billederne

   

11 kommentarer

 • Mille

  Fuldstændig enig.
  Børn burde ikk komme i inst før der er mindst 2 år.
  Ved økonomi spiller en stor rolle, også her hos mig. Pengene burde følge børnene. Hvor jeg bor får man 5000 kr for at passe sit eget barn, det er jo til grin.
  Min bachelor handler netop om hvad det gør hvad vores børn, når vi sender dem i vuggestue.
  Følg evt min blog herinde. Babylivet eller @babylivet
  Hej hej

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Mille,
   Tak for din kommentar! -Synes også det kunne være rart, hvis pengene fulgte barnet. I Århus kommune får man ingenting, så 5000 kr, ville være mere end velkommen her 😉
   Tjekker lige din blog ud..
   Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er vel ikke et problem, at ikke alle ØNSKER at gå hjemme i to år^

  Jeg blev en mere og mere negativ person til sidst, fordi jeg er IKKE skabt til at gå hjemme, og det påvirkede mit forhold til både min mand og min pige. Nu læser jeg jura, hun er i vuggestue og min mand arbejder – og vi har det bedre og sjovere end nogensinde.. Ingen grund til at være så snævresynet. Fedt at du elsker at gå hjemme, men det er ikke for alle. Og det er ok, at vi ikke alle er ens..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og det er meget fint, at der kan være fordele ved at lade være med at få børnene passet (lige så vel som der er dokumenteret fordele), men jeg kom i institution da jeg var 6 måneder gammel, hvordan er det jeg har taget skade?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Katinka,
   Mange tak for din kommentar. Jeg er helt enig, at det ikke er alle der skal gå hjemme og at, det ikke er alle der ønsker det. Det er helt ok for mig og jeg vil ikke nedgøre dem der tager på arbejde eller studere, mens de har børn. Det som er et problem for mig, er hvis man ikke fortager et valg, men bare følger flokken og derfor bruger ligegyldige forklaringer, som: ‘Jeg ved ikke hvordan jeg skal stimulerer min baby’. Det lyder som om, du har gjort det der var bedst for jeres familie og det kan jeg kun bifalde. Men det provokere mig, at nogen mødre ikke tror de kan stimulerer deres barn og derfor sender dem afsted. Og jeg synes det er fantastisk, at vi ikke alle er ens 🙂
   Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ruth

  SÅ enig!!!!! Så godt lige at forholde sig kritisk til normen. Jeg går selv hjemme med to banditter netop fordi jeg selv vil nyde tiden med mine børn på netop 3 og snart 2 år. Jeg vil selv opdrage og påvirke dem og skabe et godt fundament for trygge og kærlige rammer. Jeg mener faktisk at jeg er den bedste til at passe netop mine børn, fordi jeg kender dem så godt og dermed bedre forstår deres signaler/ tegn/ sprog osv. Forståelse fremmer noget godt i de små hjerter/ hjerner. Jeg mener dog samtidig at en mor som ikke trives hjemme gør klog i at vælge vuggestue/ dagpleje. Barnet mærker moderens trivsel/ humør osv. Så mors trivsel er afgørende. For mit vedkommende er det dog meget anderledes at gå hjemme med to små drenge sammenlignet med at gå hjemme med baby på barsel. Det at børnene er større giver andre muligheder!!! Økonomi spiller også en central rolle, men her er prioriteringer dog yderst afgørende for hvad der vælges. Ja lidt provokerende Cecilie – men yderst relevant.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • samia

   Hvis man ikke selv længere kan stimulere sit barn, og man ved at barnet trivses og stimuleres, samen med andre børn og derfor vælger institution – er det så også at ‘følge med flokken’ eller en dårlig undskyldning?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Samia,
   Hvis man har taget en velovervejet beslutning, for eksempel fordi man ikke selv kan stimulerer sit barn, så lyder det ikke som om man bare følger flokken. Jeg vil bare gerne gøre opmærksom på, at der er et alternativ til, at sende sit barn i institution og jeg har tiltro til, at rigtig mange forældre kan finde ud af eller ret hurtigt lære, hvordan man kan.
   -Men jeg synes ikke, at det er en valid forklarning på, at sende sit barn afsted i institution, at man ikke kan stimulere sit barn, hvis man er en helt normal voksen. Så kan der være andre grunde som økonomi, længsel efter en arbejdsplads osv. men man skal ikke google meget for, at få nogle gode ideer eller inspiration til stimulering af baby.
   Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dian

  Jeg ville ønske af hele mit hjerte at jeg kunne blive hjemme og passe min lille pige. For det føles det rigtig for mig at gøre. Vi kan desværre bare ikke få det til at fungere økonomiske da min kæreste er på sygedagpenge og man desværre ikke får noget økonomisk i gladsaxe kommune får at passe sit eget barn. Man kan sjovt nok godt få andre til at passe sit eget barn….jeg er “heldigvis” arbejdsløs så jeg kan være sammen med min pige så meget som muligt hvor hun indtil nu kun har været i vuggestue i højst 3 timer af gangen….hun bliver iøvrigt 2 om 1 måned. Synes det bedste for børnene ville være at man gik hjemme med dem til de var 2,5-3 år…men selvfølgelig kun hvis man vil. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hvor er det bare godt observeret og velskrevet, tak for et godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sov Sødt, Lille skat...