Sådan stimulerer du din baby… – fashionmom blog
  • ···
Mor i 8 år!

Sådan stimulerer du din baby…

I læste måske mit indlæg fra i Fredags, hvor jeg undre mig over forældre der ikke synes de kan stimulere deres baby (Læs Her). Her er nogle bud på hvordan du kan stimulere din baby.

Der er mange ting man kan lave med sit barn på 10-12 måneder (mange af aktiviteterne kan også bruge til ældre børn). En af de vigtigste ting er, at se sit barn i øjnene. Aflæs din barns ansigtmimik og reager på det. På denne måde føler barnet sig set og accepteret. På denne måde, kan man også se hvad baby kan lide, at lave. Ser baby glad ud hvis det får en svingtur mellem benene og op i luften, eller viser barnet frygt i øjnene? Hvis baby kan lide de vilde lege, kan man tumle mere med det, for eksempel, vende det på hovedet, mens man holder det sikkert i benene og støtter med armene, gerne over en madras.

c5723ac49638ffb4b97c74ede30291a9

Sus i maven, på en sikker måde

Hvis det ikke er noget for baby, kan man gå mere forsigtigt til værks. For eksempel holde baby tæt ind til dig også bøje dig forover og op igen. Det er vigtigt, at barnet, ligemeget om det er forsigtigt eller ej, får stimuleret labyrintsansen. Men alt after hvilket barn man har, kan man justerer hvor vildt det skal være, så barnet hele tiden føler sig trygt.

Man kan også lave hjemmelavet modellervoks (se opskrift her) og lade barnet føle og mærke den sjove konsistens.

Bare det, at komme ud og lege i græs eller på fliser, kravle rundt og opdage nye ting, er god stimulering. Sørg selvfølgelig for, at holde øje med dit barn, så det ikke putter giftige eller beskidte ting i munden. Om sommeren kan man fylde lidt vand i bunden af et badebassin og lade dem føle og lege i vandet. Om vinteren, hvor man ofte er indenfor, synes jeg det kræver lidt mere, at finde op ting, at lave med sit lille barn. Men der er alligevel mange ting man kan finde på. Tegne, male, puste i sugerør, lege i badekar, læse bøger. Man kan finde visne pinde, nødder eller kogler, når man er ude og så føle på dem og lege med dem, når man kommer ind, evt. male dem.

Det også fedt, at komme afsted på en tur, om det så er på café med en veninde, eller en tur på legepladsen.

IMG_4095_Fotor

Små trapper kan være sjove og lærerrige, når mor holder øje.

Jeg vil ikke lægge skjul på, at det vil kræve noget af dig og det kan være hårdt, men det er skønt, at se sit barn trives og vide, at barnet føler sig elsket og set. Nogle gange har jeg også bare lagt mig på gulvet med en bog eller et blad og ladet dem kravle rundt på mig, imens jeg nød til ‘voksen-læsning’.

Der er rigtig meget inspiration, at hente i bogen ‘Leg med din baby’ (køb her). Men nærvær, fysisk kontakt og øjenkontakt, er det der er allervigtigst for din baby.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor i 8 år!