Tvillinger -Ens, men Forskellige – fashionmom blog
 • ···
En kjole -To looks

Tvillinger -Ens, men Forskellige

Mine ældste drenge er enæggede tvillinger. Dvs. da de blev undfanget var de én. Et æg. Men efter ca. 8-10 dage, delte ægget sig til to ens æg og derfra begyndte de hver deres forskellige rejse i livet. De har delt meget. De delte min mave, de delte varmekasse, da vi var indlagt pga. for tidlig fødsel. De sov i samme seng, det første år. De mærkede hinandens gråd og den andens glæde. De fik mad ved mig på samme tid. Når jeg lagde dem til, galt det om, at sørge for, at de ikke kom til, at rører hinanden. De gad ikke blive forstyrret i maden.

Store drenge på 8 år. Bedste venner, bedste fjender

Store drenge på 8 år. Bedste venner, bedste fjender

De oplevede deres første skefuld fast føde sammen. De så hinanden i øjnene og den ene spyttede det ud igen, den anden ville have mere. De kravlede efter hinanden, gad ikke kigge i spejle, for de kendte allerede deres ansigtstræk, fra brormand. De startede i vuggestue sammen, legede sammen, hold i hånd på tur og ville ikke gå med hvis ikke den anden også var med.

dsc00187_fotor.jpg1

Ikke modsætninger, men heller ikke altid ens

De delte venner, også i børnehaven. Elskede begge, at lege med biler. Da de var 3 år, kunne de næsten alle mærker på alle de biler vi kunne finde på vores vej… Ford, Honda, Subaru, Nissan osv.

Alle de her ting og oplevelser de har delt og oplevet sammen, gør, at jeg virkelig forstår hvorfor de er hinandens bedste venner. De er brødre og bedste venner. De driller hinanden, slås med hinanden, hjælper hinanden og snakker med hinanden. Hele tiden, munden kører på dem, først den ene så den anden. De griner sammen, fjoller og hygger sig. Men de er virkelig forskellige, der er ting der går den ene på, som ikke rør den anden. De er ikke ‘Den vilde’ og ‘Den blide’ eller ‘Den dominerende’ og den ‘Den underdanige’. Nogle gange deles de om og skiftes til forskellige personlighedstræk, som fx. hvem der er den modige eller udadvente og så bytter de om efter nogle måneder. På den måde giver de plads til den anden og hinanden.

IMG_6663

Virkelig gode legekammerater

De er dygtige, følsomme og forskellige. De har fået en bedste ven i fødselsdagsgave. Det skal ikke tages fra dem, men det skal deres individ heller ikke. De er sig selv, hver i sær, men de har en, at læne sig opad og støtte sig til.

Ens, men Forskellige.

   

2 kommentarer

 • Sikke et rørende indlæg. Tankevækkende og godt skrevet. Vores er ligesådan. Skifter roller og giver hinanden plads. Dejlig mandag til dig/jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Sandra,
   Mange tak og dejligt med en der også kender til de specielle personlighedsskift, man oplever som tvillingemor 🙂
   God mandag til dag!

   Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En kjole -To looks