Børneaktiviteter i efterårsferien – fashionmom blog
Vindere af billetter til Skandinavisk Dyrepark

Børneaktiviteter i efterårsferien

For første gang siden jeg selv gik i skole, har jeg fri i efterårsferien. Min søn er startet i skole, og derfor er jeg nu officielt meldt ind i kampen om at få ferie i skolernes ferie. Jeg arbejder dag, aften, helligdage og weekender og har nydt friheden på mine fridage, der hvor de fleste andre holder fri. Det er kommet gevaldigt bag på mig, hvor lidt jeg ser min søn, hvis ikke jeg kan holde fri når andre har fri, da jeg ikke længere administrere hans tid. Jeg har altid kunne holde ham hjemme på en fridag, bruge tiden med ham og dermed gøre det op for en hel weekends fravær på arbejde. Det sluttede 11. august, da han startede i skole.

Jeg føler, jeg har vundet i lotto, i det både min mand og jeg har ferie i uge 42. Vi skal lave en masse praktisk men også på tur. Her er mit forslag til hyggelige og inspirerende udflugtsmål i Århus:

Billede 01-10-14 kl. 20.35

Moesgaard museum har været lukket og igennem en længere renovering. De åbner første dag i efterårsferien den 11/10. Det ser virkelig imponerende ud og de lover international klasse i arkitektur, kultur og natur. Jeg skal helt sikkert ind og tjekke det ud!

Billede 01-10-14 kl. 20.31

Væksthusene minder mig om min barndom. Min farmors pensionistrabatter blev flittigt brugt på kulturelle oplevelser for samtlige børnebørn, og eftersom hun boede 10 skridt fra Botanisk have, var det et af favorit udflugtsmålene. Der er noget magisk ved at gå fra klimazone til klimazone, og Væksthusene er (ligesom Moesgaard) for nylig blevet opgraderet og blev indviet 12. september. En smuk, sanselig og meget vigtigst: GRATIS oplevelse! Der er til og med tilføjet en cafe midt i oasen, så du kan nyde en kop kaffe efter en svedig tur i regnskoven.

Billede 01-10-14 kl. 21.27

Efterårsferien hed i gamle dage kartoffelferien, da den blev brugt til kartoffelhøst. Det har Kvindemuseet skabt fokus på, og har i efterårsferien kartoffelaktiviteter i alle afskygninger:

“Lav kartoffeltryk og kartoffeldyr – løb kartoffelløb, hør kartoffelhistorier og spis kartoffelkager .
I hele efterårsferien kan piger og drenge (og deres voksne) lege løs med kartofler på Kvindemuseet.

Kl. 11 kan du lave kartoffeldyr og udstille dit kartoffeldyr, mens der bliver fortalt historier om kartofler og kartoffelferie.
Kl. 13 er der kartoffelløb og kartoffeljagt i udstillingen pigernes og drengenes historier.

Hele dagen er det muligt at lave kartoffeltryk på postkort og tekstil. Medbring gerne tekstil til tryk.
I den stemningsfulde museumscafé kan der købes kartoffelmadder og kartoffelkager”

Det er gratis for børn!

Andre gratis aktiviteter, der er værd at nævne:

Legeland i Storcenter Nord

Sønderskoven Skovlegeplads (Vejle)

En af DK’s reneste søer (Silkeborg)

Billede-28-03-14-kl.-19.46-e1407008535807

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vindere af billetter til Skandinavisk Dyrepark