• ···
Do your Hair

Ærlige Mor-Tanker

Det her handler ikke om, at jeg ville ønske, at jeg  ikke var mor. Det handler om hvad jeg synes der er svært ved, at være mor. Jeg undre mig over tankerækken, ‘Det er hårdt nu: jeg ville ønske jeg ikke var mor’. Det virker så ukonstruktivt  og som en tankeleg, der ikke bringer andet med sig end savn og ’stakkels mig’.

Men altså jeg synes det er svært, at være mor, nogen gange… Andre gange så owner jeg det sh*t! Så guider jeg alle ungerne: En laver dansk, en øver matematik, en leger skole, en kravler rundt på mig og give mig kindkys, mens en sidste sover, eller er ved at vågner op i sofaen.

Men det kan vende, lynhurtigt. Lige pludselig er situationen ikke mere under kontrol. Af en eller anden grund, føler børnene sig ikke mere hørt. De er ikke tilfredse med situationen og det er op til mig, at få den stemning vendt til noget, der ikke ender i slåskamp, vild leg, gråd og drillerier.

img_1003_fotor.jpg2

Det hele bunder i, at jeg kommer til, at føle mig utilstrækkelig og det føre til dårlige/tvivlsomme/kortsigtede valg. Det er svært, at følge 5 børn på samme tid. Det er svært, at opfylde deres ønsker på samme tid. Jeg ved ikke hvor mange af jer der kender til denne følelse? – Jeg kunne jo også have den følelse dengang jeg kun havde 2 børn. Så det er jo ikke nødvendigvis knyttet til det, at jeg har 5 børn og har dem rigtig meget hjemme?

Det her indlæg, bliver vist bare lidt af en lang køre, men det fylder meget for mig for tiden. – At det er svært, at være mor, at leve op til mig selv, som mor. Hvorefter rebellen i mig siger, ‘F*ck det, jeg klare det jo!’ ‘Du skal ikke tale dig  selv ned, på den der kvinde-måde!’ ‘Own dit sh*t!’ Og med ‘Sh*t‘, mener jeg mine børn, på den allerkærligste måde  😉

   

4 kommentarer

 • Lene

  Hej Cecilie.
  Jeg tror, at enhver mor er sin egen værste kritiker – det tror jeg i hvert fald, at mange kan nikke genkendende til 🙂
  Jeg vil sige, at de første 6 måneder af mine børns liv, der var den dårlige samvittighed og utilstræklighedsfølelse altoverskyggende. Kunne jeg tage tilbage i tiden, så ville jeg sige til mig selv, at jeg skulle slappe lidt af med den selv-kritik og kikke lidt mere på de veltilpasse babyer 🙂
  Jeg ved ikke, om mødre med ét barn oplever der på samme måde -jeg ved det ikke, for jeg har aldrig prøvet kun at have et barn. I hvert fald, så begynder mine veninder nu at få barn når to og det kommer bag på den, at den dårlige samvittighed og utilstræklighedsfølelsen fylder så meget og jeg møder nu større forståelse for mine frustationer, som jeg havde den gang. Dejligt! Der er ikke noget værre end følelsen af, at man er den eneste lorte-mor i verden 🙂
  Desuden så føler jeg også en gang imellem, at jeg har for meget tid til at tænke i og med at jeg stadig går hjemme. Der er rigeligt at se til, men også tid til at kritiker-hjernen bare spurter derud af. Nogen gange hjælper det mig at snakke med min kæreste. Mange mænd tager det på mange måder mer roligt. Han er sådan lidt ‘nå nå – hvis vi ikke har større problem end det, så har vi det jo meget godt trods alt’ 😉
  Om ikke andet, så synes jeg, at du er en megaseje mor – selv om jeg jo ikke rigtig kender dig:) det kunne være så fedt, hvis man konstant havde følelsen af at man var eb pisesej mor, men sådan fungerer det vist ikke.
  Venlige hilsner fra Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Lene,
   Ja, som den der chatchphrase siger: ‘Behind every great kid, is a mother, who’s pretty sure she is screwing it up’ 😉
   Jeg tror nogle gange, jeg gør tingende lidt større og værre end de er og så er det skønt, at få lidt beroligende ord fra manden, faderen er også den eneste der forstår, hvor meget man gerne vil gøre det allebedste for sit barn også selvom det er svære ting.
   Tunsind tak for komplimentet! – Nogle gange føler jeg mig også megasej 😉
   Kh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor til 7

  Kan kun nikke genkendende til det. Har lige fået tvillinger og den dårlige samvittighed kom allerede i graviditeten. Så da min 2-årig blev bidt af en pony på legepladsen forleden dag tænkte jeg virkelig, “hvorfor er det altid mine børn der kommer til skade, hvorfor kan jeg ikke bare passe på dem!” Da jeg gjorde personalet opmærksom på det, sagde de: “nå ja, det sker hver 14. dag”. Så mine børn kan ikke være de eneste der kommer til skade 🙂 Var til lægen efterfølgende, men intet alvorligt heldigvis. PS Jeg nyder at følge med i din blog :

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Kære Mor til 7,
   Puha, det kan heller ikke være let, at være gravid med tvillinger og mor til 5. Men man gør jo hvad man kan! 🙂
   Selvom det er svært at stå med utilstrækkelighedstanker, så er det nu godt nok at høre, at jeg ikke er den eneste. Jeg synes tit, alle andre klare tingene så godt, mens jeg selv bare halser efter. Men når jeg så kigger på hvad jeg trods alt opnår og klare i løbet af en dag, så synes jeg faktisk jeg er pænt sej og det tror jeg også Du er! 🙂
   -Dejligt du følger med i bloggen, det er skønt, at høre!
   Kh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Do your Hair