• ···
Ærlige Mor-Tanker

En Hjemmemors Sparetips

Det er vist ingen hemmelighed, at det ikke er en guldgrube, at gå hjemme. Vi lever på én indkomst, min mands ingeniørløn (og de få kroner jeg tjener på bloggen, men det hele tæller jo). Med en stram økonomi er man nød til, at tage nogle tiltag, som måske ikke ellers er nødvendigt. For os har luksus-tiden med ungerne, fået os til, at skære, meget af den materielle luksus væk.

Men her er altså nogle måder, hvorpå man kan spare nogle penge i hverdagen. 🙂

Når nu du går hjemme, har du sikkert mere tid til, at handle ind. Det vil sige, du kan køre efter tilbud og købe ind til fryseren. Udover det er også en god idé kun, at handle ind 1-2 gange om ugen og lave madplan. Søg for, at få brugt de ting, som du har købt. Spis rester fra aftensmaden, til frokost næste dag, eller brug det resterne i aftensmaden næste dag.

Hvis du har store børn, kan du melde dem ud, af Sfo og opfordre dem til, at tage venner med hjem istedet. Nogle steder har de et klippekort, hvor barnet kan være med i Sfo-aktiviteter en gang imellem.

IMG_6163[1]

For at få sat lidt penge til side i løbet af måneden, kan I, i de fleste banker, hver gang i svinger dankortet, automatisk sætte et lille beløb, fx 10-20 kr., over på en opsparing.

Vær opmærksom på, jeres vandforbrug, forkort dit bad en smule, eller investér i en energi-og vand besparende vaskemaskine og opvaskemaskine. Husk, at slukke lyset på badeværelset eller i værelser, hvor der ikke er nogen. Lær børnene, at slukke lyset efter sig, slukke for vandhanen og lukke døren, så varmeregningen ikke stiger til tops.

Husk din egen bærepose, når du handler ind, plastiskposerne i butikkerne er både dyre og dårlige for miljøet.

Husk, at din mand kan bruge dit fradrag.

Du kan handle i genbrug eller bruge Dba.dk eller Trendsales. Der er også en app, der hedder ‘Re-shopper’. Hvis du køber nyt tøj, så gå efter tilbud og på nettet er der ofte rabatkode, at finde rundt omkring. Hvid tøjet går op i syningen, så sy det sammen, istedet for, at smide det ud.

Gør det til, en sport, at holde ugens/månedens budget.

Nyd tiden med dine dejlige børn, det er alle pengene værd. Tænk på hvor meget en vuggestue/dagpleje plads koster. Nyd, at du kan bage boller med dit barn på en hel almindelig onsdag kl. 10 og ikke skal skynde dig afsted til dagpleje og arbejde.

 Har i nogen gode sparetips? I’m all ears! 😉

Se hvordan de idag kan spare penge pga. Black Friday HER

   

10 kommentarer

 • Therese

  Ens mand kan vel ikke bruge fradraget, hvis man selv tjener en lille smule (som du fx gør via bloggen), eller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Therese,
   Hvis man tjener lidt selv, kan han ikke bruge hele fradraget, men jeg tror man kan trække det fra man selv tjener også give resten videre til manden. Men det skal jeg lige læse op på. Jeg er først liiige begyndt, at tjene penge, så Jeg er selv lidt newbie der 😉
   Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hvis man kun tjene en smule, så bruger man sandsynligvis ikke sit fulde fradrag, og dermed vil resten af fradraget blive automatisk overført til din mand. Jeg har netop afprøvet dette på den nye forskudsopgørelse på 2015. Jeg angav det beløb, som jeg regner med at tjene samlet i hele 2015, og samtidig med at min forskudsopgørelse blev udregnet, så gik systemet ind automatisk og ændrede min mands forskudsopgørelse, og han fik dermed det resterende fradrag,som jeg ikke når at bruge… det er nemt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Lige en ekstra kommentar… såfremt man er husejer, så skal ejendomsværdiskatte betales som B-skat… man får altså lov at betale denne skat på girokort istedet for at betale over sin indkomst.. vi har hus, og jeg har allerede modtaget de 10 girokort, som skal betales i løbet af 2015… Så det skal helst ikke komme bag på én, når man ændrer sin forskudsopgørelse…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Mette,
   Tak for informationen! Jeg synes nok, at man kunne dele fradraget. Håber det kommer til, at være så let, som du får det til, at lyde 😉
   Vi bor i andels bolig, så det er lidt anderledes, men igen, tak for informationen, den tror jeg der er mange der kan bruge 🙂
   /Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når der er tilbud på fx. Hakketoksekød køber jeg ind og laver en kæmpe portion, som jeg fryser ned i portion der passer til vores familie! På den måde har vi en nødløsning de dage det hele er presset og vi slipper for at købe take out.

  Tøj til ungerne betaler jeg ALDRIG fuld pris for. Jeg har næste størrelse liggende klar i en skuffe, her fylder jeg op med udsalgs-, loppe-, arve-og genbrugsfund. Derud over syr jeg det meste af deres tøj selv;)

  Lillebror arver alt storebrors tøj, noget af det frisker jeg op med tøj farve i vaskemaskinen.

  Vi lånte på et tidspunkt sådan en elmåler på biblioteket, der kunne vi måle hvor meget vores elektriske apparater brugte på strandby, det er faktisk mere end man tror. Så vi købte spareskinner og slukker for det hele om natten også internettet!

  Det var nogle af mine sparetips:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Line,
   Fedt! Tak for nogle super gode sparetips 🙂
   Og rigtig god Weekend!
   /Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lil

  Ha en gavekasse med børneting. Det er smart og billigere end at haste købe en gave inden fødselsdagen. Den kan fyldes op m gode udsalgsvare fx. Små legopakker, sæbebobler/nej gaven kan så ik byttes… Men det er vel ik en menneskeret;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lil

  Jeg skrev en hilsen rundt til mine kollegaer at jeg var gravid og der var kage i kontoret. Tilføjede i ps at hvis nogen havde baby-ting de ville af med eller sælge til studenter-pris måtte de endelig sige til. På den måde fik jeg en hel bil fuld og lidt til for 350kr… Og min kollegas mand ble glad for at få plads i sit værksted 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Lil,
   HAHA, nej bytteret er ikke en menneskeret 🙂
   Super gode ideer, Tak!
   /Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærlige Mor-Tanker