Friske boller og knasende Knækbrød – fashionmom blog
Hvor meget underholdning 'fortjener' baby?

Friske boller og knasende Knækbrød

Jeg er jo stadig rimelig ny i ‘bageverdenen’. Se hvad jeg ellers har bagt Her og Her. Men de to ting jeg har bagt flest gange er de klassiske koldhævede boller og kerneknækbrød.

(Se opskrifter nederst).

Begge dele er populære herhjemme og forsvinder hurtigt, de er gode til madpakken og til eftermiddagsmad. Det sker dog ofte, at jeg ikke tænker på, at lave en dej om aftenen, så jeg er begyndet, at smække dejen sammen ved 9-tiden om morgenen, sammen med ungerne. Så tager i fx. i legestue og når de små er puttet kl. 12.30-13, bager jeg dem. Så har de stået 4 timer i stuetemperatur og det fungere rigtig godt. Så er der lune boller til Musen hvis hun er hjemme og når de små vågner og de store kommer hjem er der  stadig friske boller til, at mætte eftermiddags-sulten.

IMG_6011[1]_Fotor

Knækbrød kan også fungere som en ‘panik-løsning’, de skal ikke hæve og er hurtige, at klaske sammen. Det eneste der tager lidt tid er, at ’smørre’ dejen ud på pladerne. – Børnene kan sagtens være med. De er så lækre og holder længe i en dåse. Men Mille fortalte mig, at selvom man fryser dem, så holder de sprødhenden alligevel! Hun fryser dem ned i pose 3-4 stykker ad gangen og tager dem op til madpakke eller til snacks på en fridag.

IMG_7764[1]_Fotor

Opskrift til Koldhævede Boller:

Jeg bruger stadig min søde mødregruppe-veninde, komikeren Henriettes gode opskrift.

IMG_7778[1]_Fotor

Knækbrød med Kerner, Opskrift:

Ingredienster:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkerkerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2,5 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 1,25 dl olie

Bland de tørre indgredienser sammen, bland derefter vand og olie i. Bland det hele godt og del dejen op i to.

Læg et bage papir på en bageplade, derefter en ene halvdel af dejen og så et stykke bagepapir over. Gnid dejen jævn, mellem papierne, tag det øverste papir af. Husk at skære dejen i firkanter med et pizzahjul. Sæt pladen i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 min. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.

Held og Lykke 🙂

God Weekend

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor meget underholdning 'fortjener' baby?