‘Det er ikke Normalt’ -Who the f**k cares!? – fashionmom blog
 • ···
ForårsFerie

‘Det er ikke Normalt’ -Who the f**k cares!?

Nu har jeg fulgt lidt med i forskellige debatter omkring det, at gå hjemme vs. sende sine børn afsted og det er som om, der er nogle ‘argumenter’ der bliver blandet lidt sammen.

Det ene argumenet lyder:

Det er da kedeligt og ensomt for den voksne, at gå hjemme med sine børn.

Det er som det er – der er sikkert nogle der føler sig ensomme og har det svært med, at skulle passe sine egne børn. Det er bestemt ikke alle der er skåret ud til det. Men er vi enige om, at dette argument ikke har noget med barnet, at gøre – ud over, at barnet nok ikke synes det er let, at være sammen med en mor der har det svært ved, at være sammen med sit barn. Og personligt, er jeg hverken ensom eller keder mig, hvis jeg føler enten det ene eller andet, så sætter jeg lige mig selv i gang. Og mon ikke der også er folk på arbejdsmarkedet der føler sig lidt ensomme eller keder sig?

Læs mere HER og HER

IMG_8577[1]

Det næste argument lyder:

Det er da ikke sundt for barnet, at være hjemme hos sin mor.

Her er det et problem, at man tror barnet ikke vil kunne danne relationer, hvis det ikke lærer, at være alene blandt andre jævnaldrende uden en forælder. Men kan vi ikke blive enige om, at vi ikke alle er ens og at et ekstrovert barn har andre behov, end et introvert barn. At et enebarn, har andre behov, end dem der har søskende? Er det virkelig så svært, at tro, at ikke alle børn, har lyst til eller behov for det samme? Vi bliver jo ellers i den grad opfordret til, at finde os selv og være individuelle, men kan det kun lade sig gøre, hvis man bliver sat i ramme som alle andre? Om det er sundt for barnet eller ej, er jo derfor nok et individuelt spørgsmål, hvor vi ikke kan skære alle forældre eller børn over en kam.

Læs mere HER og HER

Det sidste argument lyder, omend lidt useriøst:

Det er da ikke normalt, at lade barnet være hjemme så længe.

Og her vil jeg så henvise til overskriften: Who the f**k cares? Jeg er da uendelig ligeglad om jeg er normal, hvis jeg kan få lov, at være lykkelig. Hvis normal er et argument, er alt unormalt, så forkert? Og hvem er det der definerer ‘normalt’. For jeg har ikke i sinde, at rette ind efter en folk snæversynede normalister, der ikke kan se ud af den lille kasse de bor i.

Jeg har ihvertfald ikke i sinde, at opdrage mine børn normalt, hvis ‘normalt’ er:  Ikke, at prøve, at forstå andres valg, snakke grimt til hinanden på nettet, ikke at kunne håndtere andre holdninger end deres egne.

Læs mere om ikke, at være normal HER og HER

Jeg synes det er vigtigt, at skille disse argumenter/holdninger ad, for de er meget forskellige. De kan alle debatteres, men ikke som om, de er de samme.

Jeg håber alle har mulighed for, at træffe det valg, der er det bedste for både familien og barnet. Og at de ikke skal overfuses af andre, for det valg de har taget.

IMG_8338[1]

   

6 kommentarer

 • Anette

  Syntes det at det er fint at du kan/vil og nyder at have dine børn hjemme hos dig. Det tager jeg hatten af for – og ganske som du skriver så er det også hvad man selv gør det til.

  Jeg ville virkelig gerne have gået hjemme med mine børn i hvert fald hele barslen ud… Men min lille pige var så træt af hendes mor og nægtede simpelthen at lege når jeg satte mig ned og ville være med 🙁 og så begyndte hun igen når jeg gik væk (tak for vinket med vognstangen) – så lidt mod min vilje startede hun i dagpleje da hun blev 8 mdr. og lyste vildt op, der skulle bare andre børn til, men efter noget tid syntes dagplejemoderen at vi skulle flytte hende til en børnehave/vuggestue da hun var meget foran de andre på samme alder og var begyndt at kede sig i dagplejen.
  Så hun skiftede omkring hendes 1 års fødselsdag til en privat børnehave/vuggestue og for hende var det bare sagen! hun elsker det og beder om “lange dage” hele tiden (godt hun ikke kan klokken når jeg tit henter tidligt, synd at hun har luret at der er for mange børn tilbage i børnehaven til at det er en “lang” dag) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Anette,
   Tak for dit svar og din beretning fra dit eget liv 🙂
   Som sagt så er vi alle forskellige, og det lyder som om du har taget de valg, som du synes er bedst for dig og din familie. Dejligt i fandt et dagtilbud, der passede til hendes behov! 🙂
   Kh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg er stadig glad for beslutningen om at holde mine børn hjemme. Faktisk, så har vi, min mand og jeg, besluttet at børnene bliver hjemme endnu et år – til de skal starte børnehave.
  Vi trives alle og børnene er skisme helt normale 😉 jeg har selv arbejdet i vuggestue i mange år og mine gør det de andre ‘normale’ 2 årige gør.
  Vi har en struktureret hverdag med legestuer, gymnastik og huslige pligter og det hele flyder ikke bare ud i en lang ‘ferie’.
  Mine venner og familie har tit undret sig over vores valg, men efterhånden så ser de jo at børnene trives og at der er mange fordele ved ikke at ha meldt sig ind i ‘hverdagsræset’ endnu. Det kan tidsnok komme 🙂
  Selvfølgelig er der også nedsmeltningsdage, men det var der såsandelig også da jeg var på arbejdsmarkedet 😉
  Nå det var bare en lille kommentar herfra.
  Vh Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Mange tak for din kommentar, Lene.
   Hvor er det dejligt, at høre at i er glade for jeres valg.
   Ja, man lærer sandelig en masse om rutiner og om t styre sin egen tid.
   Jeg er vild med selv, at have bygget rutinerne op, så de passer til vores familie og endnu bedre, der er ingen der bliver fyret, hvis man pludselig, finder på noget andet 😉
   Håber i får endnu et dejligt år, hjemme med de to små!
   Mvh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anna

   Jeg har aldrig forstået, at nogen kan undre sig over at andre vælger at gå hjeme med deres børn i mere end et år? Jeg tænker, så usædvanligt er det da heller ikke???

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Anna,
   Nej, det er mærkeligt, at det er kan være så svært, at forstå, men jeg møder det gang på gang og læser ofte om det.
   Og selvom det er blevet mere normalt, så er det bestemt usædvanligt 😉
   Kh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ForårsFerie