Hvad læser jeg…? – fashionmom blog
Mor er Streng!

Hvad læser jeg…?

Maria Hellebjerg… Ganske enkelt. Hun har skrevet et hav af bøger og jeg er vild med dem. Nu går vi jo virkelig indtiden i møde og jeg nyder at læse en god bog. Jeg har haft en laaang læse pause, imens børnene var helt små. Jeg var simpelthen for træt og fandt det umuligt, at koncentrere mig om noget så indviklet som handlingen i en bog 😉 Som tvillingemor kan man virkelig blive udmattet! Nu nyder jeg at have overskud til at læse et par sider i sengen inden jeg putter mig ind til min mand og falder i søvn.

De kan alle købes i Bog og Idé eller lånes på biblioteket.

Kongens kvinder HER

kongens_kvinder

Kongens Kvinder handler om kvinderne i Kong Christians d. 4. liv. Den ergiver et godt indblik i kvindernes liv dengang og hun har virkelig undersøgt historien, så årstal og begivenheder passer.

(Leonora Christine, Livlægens besøg (P.C. Enquist))

Disse bøger er det lang tid siden jeg har læst, men de passer godt ind i temaet. De handler om Chr. 4.’s datter og den anden om Struensse og Caroline Amalies affærer der resulterede i et kærligheds barn og en trist afslutning.

Engles hjerte HER

engleshjerte

Den handler om den eneste ikkeadelige kvinde i dansk historie, der er blevet dronning. Den er spændende, men ikke en af mine favoritter.

Kærlighedsbarn 1 og 2 HER

kaerlighedsbarn

Disse to mursten, slugte jeg hurtigt. De er så medlevende og interessant skrevet og man føler med denne pige, Louise Augusta, der må leve med sine forældres synder og senere som voksen med sine egne fejltagelser.

Dronningeskolen HER

dronningeskole

Louise Augustas datter, lever et stille liv, men forelsker sig i en kommende konge. Hun bliver en eftertragtet skønhed, der er elsket af sin mand, men ikke æret af ham.

Scenesat HER

scenesat

En af danmarks største skuespillerinder kom fra intet, men arbejdede sig op til alt hun kunne drømme om. Smuk og fortvivlende indblik i Johanna Luise Heibergs liv.

Alberto HER

9788763821278

Denne gang følger vi en mand, nemlig Bertel Thorvaldsen. Den mest berømte kunstner i sin tid. Men Danmark var for lille til ham og Rom passede bedre. Man følger hans spændende kunster-liv mellem statuer og elskere.

 Måske det kan give inspiration til hvad du skal læse næste gang eller måske en Julegave? 🙂

   

2 kommentarer

 • troldemor

  elsker bare kærlighedsbarn, og hvis du søger lidt på personerne vil du finde mange sjove oplysninger og billeder. du kan jo også skyde genvej via mit indlæg om bogen på http://troldemor.bloggersdelight.dk/2015/10/18/kaerlighedsbarn/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Troldemor,
   Fedt du også kan lide den!
   Jeg har virkelig googlet meget, siden jeg begyndte at læse disse historiske romaner 🙂
   Det er en sjov måde at lære lidt historie på.
   Jeg læser videre på din blog 🙂
   Kh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor er Streng!