Jer med skolebørn, youtube!? – fashionmom blog
Vinter-hverdag

Jer med skolebørn, youtube!?

Kære Læser, 

Med frygt for at lyde som en virkelig emsig forældre, så må jeg lige dele med jer hvor frustreret jeg er over alle de Taplets of smartphones eleverne har med i skolen.

Fint nok, hvis det er til undervisning eller hvis skilsmissebarnet skal fra den ene til den anden eller barnet der tager bussen alene i skole har en telefon med. Men skal de bare have lov at bruge dem i frikvarteret og i Sfo/klub?

Det er efterhånden sket flere gange at mine børn har set nogle alt for voldsomme filmklip eller spil som andre børn har vist dem på youtube. Det irriterer mig så meget. Hvorfor skal de sidde med de skærme i skolen? Er det ikke vigtigere at lege og interagerer med de andre børn? Er det ikke vigtigere at komme ud at rører sig og få frisk luft inden næste time?

Jeg synes mobiltelefoner er genialt, det er så rart man kan få fat på hinanden på farten og børnene kan ringe hvis bussen er kørt eller hvis de vil have en legeaftale. Men ud over det synes jeg overhovedet ikke det er nødvendigt med ’skærm’ i frikvarteret. Måske er det fint med ’spilledag’ en gang om ugen, men skal de virkelig sidde med dem hver dag?

Hvad synes I?

16521894_10210867611180093_55131961_n

Jeg prøver at lærer mine børn at gå væk, hvis det bliver for uhyggeligt, men det er svært, for de bliver først rigtig bange om aftenen når de skal sove. De øver sig i at gå væk, men nogen gange ser de jo heller ikke det uhyggelige komme.

Jeg er bare så træt af at de gang på gang har set noget vildt upassende for børn, henne på den skole som jeg har tillid til passer på mine børn i det tidsrum de er der. Selvom der er nogen børn der ikke bliver bange for et filmklip der er kun er egnet for over 18 år, så betyder det vel ikke at det er en god idé, at se det?

Vi (min mand og jeg) håber på at få nogle fastere regler på området og prøver at snakke med lærerne om det. Men hvad synes I? Er det for emsigt, eller skal der være lidt mere kontrol?

Ha’ en dejlig snevejrs dag!

Kærligst Cecilie 

   

4 kommentarer

 • Lotte

  Vi oplever det samme herhjemme. …det er svært at navigere i…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Lotte,
   Ja, det er nemlig så svært at navigerer i. Jeg har ikke lyst til at træde nogle over tærene ved at forslå en masse forbud. Men hvis forældrene ikke sætte filter på youtube, så de bare kan se alt muligt. Så vil jeg hellere være fri for al skærm.
   Jeg synes bare det er svær :/
   Tak for din kommentar!
   Kh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hørt!! Der har netop her til morgen været en debat på radio24-7, hvor emnet var mobiltelefoner i skoletiden og hvorvidt der skal være tydelig styring/inddragelse af elevernes telefoner eller ej. Jeg mener, den digitale opdragelse, herunder tydelig rammesætning, er en fælles opgave mellem skole og hjem, og hvis jeg var lærer for jeres børn, ville jeg hilse en henvendelse fra jer velkommen. Det er SÅ vigtigt at få emnet diskuteret samt problematisere børns ukontrollerede brug af internettet. God arbejdslyst med at tage emnet op!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashionmom

   Hej Mette,

   Tak for din kommentar. Lyder som en spændende debat!
   Jeg oplever også at lærerene er med på ideen, når man fx. lufter den på forældremøder. Problemet er som regel en lille flok forældre der synes det er lidt ‘hysterisk’. Det er nemlig rigtig vigtigt for mig og min mand at de får en god digital (også) opdragelse. Men det er svært, når det forgår i skolen, særlig i frikvarterne hvor der ikke er mange voksne til stede.
   Men vi kæmper videre, om ikke andet så for at få nattesøvnen igen… Synes ikke det er sjovt at trøste børn med mareridt hele natten :/
   Kh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinter-hverdag