Vind en stærk mave – fashionmom blog
Jer med skolebørn, youtube!?

Vind en stærk mave

Sponsoreret

Kære Læser, 

Så er der en lille Giveaway på bloggen i denne uge 😀

lactocare_kids

Denne gang er det Lactocare’s gode produkter der er på højkant. Du kan være så heldig at vinde en hel familie pakke, noget til alle mand.

Lactocare-Daily

Lactocare-Fiber

Lactocare-Kids

Lactocare-Stop

Mine børn var vilde med ‘vitanimpillen’ og jeg har selv taget dem et par gange, hvis jeg havde urolig mave. Jeg kender flere der synes Lactocare er det eneste/bedste der virker, efter ’spændende’ mad-oplevelser i udlandet.

Jeg ved ikke om det har noget med det at gøre, men jeg spiste selv pillerne i to uger i efteråret og børnene fik ‘børnepillerne’ og vi har næsten ikke været syge… Jeg ved ikke om jeg tør tro på det, men Lactocare skulle jo styrke imunforsvaret.

Her er en lille plance, der fortæller om alle de gode virkninger Lactocare har:

infografik_det-vidste-du-ikke-om-tarmen

Du kan være heldig at prøve pillerne, hvis du vinder denne giveaway, du skal bare:

Være med i konkurrencen ved at skrive en kommentar i kommentarfeltet, så trækker jeg en vinder om en uge.

Kærligst Cecilie

hverdagsprodukter

Hvis du vil læse noget mere om produkterne så se her:

d.28.12.15
Pressemeddelelse:
Nye kostvaner påvirker danskernes tarme
Mere end 1 million danskere døjer hver uge med almindelige maveproblemer. Det viser en undersøgelse fra Lactocare, og kostvejleder og sygeplejerske Anne-Marie Mortensen kobler blandt andet vores ændrede kostvaner til problemet.

Hver dag møder vores krop udfordringer med at beskytte og vedligeholde maven og tarmsystemet. Således oplever mere end hver tredje dansker hver uge problemer, der kan være til gene for hverdagen. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Lactocare.

Undersøgelsen viser desuden, at langt flere kvinder (38 pct.) end mænd (23 pct.) døjer med generende maveproblemer som især luft i maven eller hård mave. Årsagen kan være alt fra for lidt motion til stress, men kosten er også en afgørende fakta, når det kommer til at vedligeholde mave-tarm-systemet.

Danskerne bruger for få timer i køkkenet
Kostvejleder og sygeplejerske Anne-Marie Mortensen har i mange år fulgt udviklingen af både vores spisevaner, og måden vores mad bliver fremstillet på. Vi bruger i dag færre timer på at stå i køkkenet og bearbejde råvarer, og madvarer med alverdens tilsætningsstoffer vinder mere og mere frem. Det kan have en indvirkning på, hvordan vores tarmsystem fungerer.

”I tidernes morgen benyttede vi i højere grad fermentering til at konservere alt fra mælkeprodukter, brød og især grøntsager. Metoden var ikke kun med til at gøre fødevarerne ekstra holdbare og mere smagsfulde – men fermenteringen danner også mælkesyrebakterier, som gavner fordøjelsen og øger optagelsen af vitaminer og mineraler fra kosten,” fortæller Anne-Marie Mortensen.

I dag finder vi bedst mælkesyrebakterier i hjemmelavet surkål, langtidssyrnet mælkeprodukter og langtidshævet brød, men som ordene antyder, kræver det lidt ekstra tid i køkkenet.

”Desværre er fermentering endnu ikke blevet en fast del af vores madkultur men er dog på vej frem i visse kredse, og det er både nemt, billigt og sjovt at arbejde med. Generelle ændringer i vores madvaner samt motion og ro i hverdagen er altid en god start til en bedre fordøjelse. I den forbindelse er et dagligt supplement med mælkesyrebakterier enten i form af en lille portion hjemmelavet surkål eller tilskud af mælkesyrebakterier vigtig,” siger Anne-Marie Mortensen.

Tendens: Dagligt tilskud af mælkesyrebakterier
Maveproblemer og toiletvaner har længe været et tabu, og noget vi ikke deler med andre. Men i kølvandet på adskillige bøger og et øget fokus i medierne er vi begyndt at bløde op for emnet. Det er således blevet accepterede sandheder, at vores mave selv kan tænke, og at 70 pct. af immunforsvaret sidder i vores tarmsystem som derfor kan være medårsag til en lang række generelle gener i vores maver.
Det har inspireret mange til at sætte sig ind i tarmsystemet og des kringelkroge, og det er måske endda medårsag til en ny tendens blandt danskerne.
Salget af mælkesyrebakterier, som et dagligt tilskud til maven, er nemlig steget markant indenfor det sidste år, og undersøgelsen viser da også, at hver tiende dansker allerede har forsøgt sig med mælkesyrebakterier i kampen mod de almindelige mave-tarm-gener.

”Hvor vi tidligere solgte flest mælkesyretabletter til folk på rejsen eller til folk på antibiotika-kur, så har vi de seneste år oplevet en stor efterspørgsel af mælkesyrebakterier som et dagligt tilskud til hverdagen. Alene det sidste år er salget af mælkesyrebakterier steget mærkbart, og vi kan tydeligt mærke, at danskerne er blevet mere bevidste om, at vælge mælkesyrebakterier som et dagligt tilskud,” fortæller Tina Skærlund, produktansvarlig hos Lactocare.

____________________________________________________________________
8 gode råd til en mave i balance

Spis altid en fornuftig morgenmad. Om morgenen er det længe siden, at du har spist. Dit blodsukker er lavt, og du har brug for energi og at give maven noget at arbejde med.

Undgå sukker. Maven er ikke glad for alt for meget sukker. Sukker binder væske, og ufordøjet sukker kan få maven til at gære og gøre dig oppustet.

Spis groft og grønt. Prøv at få frugt og grønt ind i alle måltider. Fx salater og grøntsagsstave til frokost og dampede eller purerede grøntsager til aften.

Tyg maden godt. Giv dig tid til at nyde maden og tygge den godt.

Drik rigeligt med vand. Drik gerne 1 ½ liter om dagen. Stil en kande vand i køleskabet, og gør det ekstra indbydende ved at komme friske frugter, krydderurter eller citrusfrugter i vandet.

Gå på toilettet med det samme. Det er ikke godt for mavens balance at gå og holde sig.

Få motion ind i din hverdag. Det forbedrer din krops evne til at optage og udnytte næringsstoffer. Tag cyklen på arbejde, brug trappen, gå hen til dine kollegaer i stedet for at sende en mail m.m.

Planlæg din hverdag – og undgå stress. Planlægning giver ro i maven. Køb en kalender og vær åben for improvisationer. Proriter din søvn og vær realistisk med hensyn til hvor meget du kan nå.

Fakta om Lactocare og mælkesyrebakterier
Mælkesyrebakterier findes i mange levnedsmidler som yoghurt og ost. Mælkesyrebakterier er også naturligt til stede i vores egen mave-tarmkanal, hvor bakterierne producerer mælkesyre til bl.a. at nedbryde de kulhydrater, vi spiser.
Lactocare er udviklet af Actavis Danmark A/S og er en serie af laktosefri kosttilskud, der indeholder levende mælkesyrebakterier.
Lactocare findes som; Travel, Stop, Fiber, Feminine, Plus, Daily, Kids og Baby
Lactocare kan kun købes på apoteket – hvor der er mulighed for at få en god og professionel rådgivning.

Kontaktinformation
For mere information kontakt venligst Maria Rasmussen på tlf. 33 13 05 25 eller mail: mra@primetime.dk eller produktansvarlig for Lactocare: Tina Skærlund på mail: Tina.Skaerlund@actavis.com

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Epinion for Lactocre og er udarbejdet på baggrund af i alt 1013 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Interviewene er gennemført i perioden 21. januar – 28. januar 2014.

Rapporten viser undersøgelsens resultater i form af tabeller. Tabellerne viser resultaterne som procenttal, dvs. andele af befolkningen eller de respektive undergrupper af befolkningen. I nogle tilfælde kan tabellerne summere til mere end 100 %, hvilket skyldes respondentens mulighed for at afgive flere svar ved det pågældende spørgsmål.

Tal fra undersøgelsen
Har du problemer med din fordøjelse? Med problemer med fordøjelsen menes oppustet mave, halsbrand, hård mave, løs mave og lignende. / Hvad er dit køn?

Mand Kvinde Total
Det har jeg dagligt 5 %
(25) 10 %
(50) 7 %
(75)
Det har jeg flere gange om ugen 9 %
(44) 18 %
(90) 13 %
(134)
Det har jeg ca. en gang om ugen 9 %
(46) 10 %
(52) 10 %
(98)
Det har jeg et par gange om måneden 11 %
(58) 15 %
(77) 13 %
(135)
Det har jeg et par gange i kvartalet 21 %
(104) 17 %
(86) 19 %
(190)
Det har jeg stort set aldrig 44 %
(222) 29 %
(149) 37 %
(371)
Ved ikke 2 %
(8) 1 %
(3) 1 %
(11)
Total 100 %
(507) 100 %
(507) 100 %
(1014)

Hvilke fordøjelsesproblemer oplever du hyppigst? Angiv op til to svar. / Hvad er dit køn?
Mand Kvinde Total
Oppustethed 13 %
(65) 25 %
(126) 19 %
(191)
Luft i maven 36 %
(183) 40 %
(202) 38 %
(385)
Hård mave 16 %
(79) 26 %
(130) 21 %
(210)
Tynd mave/løs mave 29 %
(147) 24 %
(123) 27 %
(271)
Mavesyre/halsbrand 20 %
(99) 20 %
(100) 20 %
(200)
Jeg oplever ingen problemer med min fordøjelse 30 %
(152) 17 %
(87) 24 %
(239)
Ved ikke / andet: 2 %
(9) 4 %
(23) 3 %
(32)
Total 145 %
(507) 156 %
(506) 151 %
(1013)

Hvad har du gjort for at afhjælpe dine maveproblemer (oppustethed og/eller problemer med fordøjelsen)? Angiv evt. flere svar. / Hvad er dit køn?
Mand Kvinde Total
Spist sundere 32 %
(90) 43 %
(152) 38 %
(242)
Spist flere mælkeprodukter 12 %
(34) 9 %
(32) 11 %
(67)
Taget tilskud af mælkesyrebakterier 9 %
(25) 11 %
(40) 10 %
(65)
Foretaget radikale kostændringer (for eksempel undladt at indtage gluten, laktose, sukker eller lignende) 9 %
(25) 13 %
(45) 11 %
(70)
Dyrket mere motion 20 %
(55) 30 %
(106) 25 %
(161)
Undgået stress 15 %
(42) 15 %
(53) 15 %
(95)
Sovet flere timer i døgnet 5 %
(13) 9 %
(31) 7 %
(44)
Jeg har ikke gjort noget for at afhjælpe mine problemer 37 %
(103) 28 %
(98) 32 %
(201)
Andet: 8 %
(21) 14 %
(49) 11 %
(69)
Total 147 %
(276) 171 %
(354) 161 %
(631)

   

7 kommentarer

 • Julia

  Jeg ville elske at afprøve Lactocare, har hørt om deres produkter længe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zilje

  Vil være perfekt at tage og få testet om de holder mig rask

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det vil jeg vildt gerne vinde. Min yngste datter har fået lactocare kids i en periode for at se om det hjalp på humøret (læs: de hysteriske udbrud). Vi kom desværre lidt fra det igen og har nok ikke fået testet det helt af endnu, så det vil være kærkomment at vinde. Jeg har også selv udfordringer med maveonde, så måske det også kan hjælpe mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Bliver konstant anbefalet produkter som disse, så det ville være fedt at afprøve

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har også hørt så meget godt om mælkesyrebakterier, så jeg vil elske at prøve dem! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Ørum

  Jeg lider af irretabel tyktarm og kæmper altid en kamp mod min mave,så vil rigtig gerne prøve lactocare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda J

  Jeg kunne godt have brug for at teste om Lactocare virkelig hjælper på oppustet mave, da jeg har det problem jævnligt

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jer med skolebørn, youtube!?